• /

ПВЦ / ПВХ (PVC) тръби »

ПВЦ / ПВХ (PVC) тръби
Свойства и характеристики - описание
Пластмасовите тръби и фитинги от поливинилхлорид (ПВХ) са широко използвани в климатичните и канализационните системи. Характеризират се с висока химическа устойчивост към повечето оксиди и соли, висока стабилност на материала при температури от 20 до 50 °C, механична устойчивост и висока твърдост, както и с нисък коефициент на линейно разширение. Като основни техни предимства се посочва пълната защита от корозия. Те не се окисляват и имат висока удароустойчивост при отрицателни температури. В сравнение с традиционно използваните материали са по-малко склонни към кондензатообразуване. Характеризират се с нисък коефициент на топлопроводност, благодарение на което загубите на енергия през тръбопровода не са големи. Устойчиви са на промените в температурните условия през различните периоди в годината, както и на падове в температурата. Имат сравнително ниска себестойност. Монтират се бързо и са технически надеждни.

Основни недостатъци на тръбопроводите от ПВХ са ниските пределни температури. Тези тръби не се препоръчват за температура над 65 °С. Друг техен недостатък е, че с течение на времето се активизира процесът на отделяне на токсини, в това число на хлороетилен, който е канцероген с широк спектър на действие, което не допуска използването на този материал в системи за подаване на питейна вода. Също така поливинилхлоридните тръби не могат да оправдаят растящите изисквания по отношение на устойчивостта към възможни извънредни ситуации и пожар. Те са горим материал, който при горене отделя отровни газове.
 
Изберете категорията към която се отнася вашето търсене.
Всички изложени продукти в магазина са в наличност.
За повече информация не се колебайте да се свържете с нас.

Всички продукти с които разполагаме в момента се въвеждат в магазина.

Не се колебайте да ни изпратите заявка за необходимите ви продукти до магазин АЛБА чрез формата за контакт от тук, и ние ще ви предоставим подробна ценова оферта с наличната стока. Магазин АЛБА разполага с богат асортимент от В и К тръби, фитинги, строителни материали, изолации, бои, лакове, крепежни елементи, обков, смесителни батерии, кранове, фаянс, инструменти, машини, принадлежности и други консумативи на едро и дребно директно от водещи световни и български производители.

 

Подробно

С подкрепата на: OpenCart
магазин АЛБА © 2024
Изработка и дизайн: ( Avalonimobi ) с помощта на OpenCart e-Shop AvaLon