• /

Тръби с Алуминиева вложка »

Тръби с Алуминиева вложка Тръби с Алуминиева вложка
Свойства и характеристики - описание
Тръбите с алуминиева вложка съчетават предимствата на метала и пластмасата, като добрите качества на единия материал компенсират недостатъците на другия материал. По този начин негативните свойства на метала като склонност към корозия и образуване на накип, токсичност, твърдост и високи загуби на налагане се отстраняват чрез използването на полиетиленова тръба, която се поставя от страната на водата. Негативните свойства на пластмасата като способност да пропуска кислород и ултравиолетови лъчи, висока степен на топлинно разширение и неустойчивост се компенсират с използването на алуминиева тръба.

Тези тръби се отличават с много добри топлофизични характеристики – работно налягане до 10 атмосфери, максимална работна температура 95 °С, издръжливост на кратковременно повишаване на температурата до 110 °С в продължение на няколко часа.

Тръбите с алуминиева вложка са подходящи за използване както в отоплителните, така и във водоснабдителните системи. Състоят се от външен и вътрешен слой от омрежен полиетилен и алуминиев слой между тях, който възпрепятства дифузията на кислород. Тези тръби защитават напълно системата от попадане на кислород. Вътрешният полиетиленов слой, поради своята гладкост, осигурява добра пропускателна способност на тръбата.

Полиетиленовият слой на тръбата е устойчив на въздействието на агресивни среди, осигурявайки надеждна защита на алуминиевия слой от влага, кислород и други неблагоприятни фактори. Тези тръби са с висока степен на хигиеничност. Материалите, използвани за изработване на тръбите и съединителните елементи, не са токсични. Тръбата трудно се възпламенява благодарение на вътрешния метален слой. В случаи на възпламеняване димът има много ниска плътност. Друга тяхна специфика е много ниската им топлопроводност. Тя е в пъти по-ниска от тази на медните тръби, например. Те са химически неутрални и не променят качествата на водата. Имат високо шумопоглъщащи свойства.

Техен недостатък е ограничението на диаметъра от 16 до 40 мм, тъй като производството на по-големи диаметри по тази технология се оказва икономически неизгодно. Тръбите с алуминиева вложка не се препоръчват за отоплителни инсталации, в които е възможно замръзване на водата, тъй като това може да доведе до необратими повреди в инсталацията. Характеризират се с опростен монтаж и повишена функционалност на системата. След огъване тръбата запазва предадената й форма. Това й свойство позволява те предварително да се съединят с фитинги и да се доставят на мястото за монтаж. При използване на тръбите с алуминиева вложка в рамките на препоръчителните налягания и температури (налягане до 10 бар, работна температура от 0 до 95°С), те са с достатъчно дълъг експлоатационен срок. Лабораторни изпитвания в условията на изкуствено стареене показват, че експлоатационният им срок може да надвиши 50 години.
 
Изберете категорията към която се отнася вашето търсене.
Всички изложени продукти в магазина са в наличност.
За повече информация не се колебайте да се свържете с нас.

Всички продукти с които разполагаме в момента се въвеждат в магазина.

Не се колебайте да ни изпратите заявка за необходимите ви продукти до магазин АЛБА чрез формата за контакт от тук, и ние ще ви предоставим подробна ценова оферта с наличната стока. Магазин АЛБА разполага с богат асортимент от В и К тръби, фитинги, строителни материали, изолации, бои, лакове, крепежни елементи, обков, смесителни батерии, кранове, фаянс, инструменти, машини, принадлежности и други консумативи на едро и дребно директно от водещи световни и български производители.

 

Подробно

Изглед: Списък / Икони
Брой:
Индекс:
Тръба с Алуминиева вложка ф16х2
Тръба с Алуминиева вложка ф 16х2 Всички цени са за линеен метър с вкл. ДДС ...
1.55 лв. с ДДС: 1.55 лв.
Тръба с Алуминиева вложка ф26х3
Тръба с Алуминиева вложка ф 26х3 Всички цени са за линеен метър с вкл. ДДС ...
3.53 лв. с ДДС: 3.53 лв.
Тръба с Алуминиева вложка ф20х2
Тръба с Алуминиева вложка ф 20х2 Всички цени са за линеен метър с вкл. ДДС ...
1.62 лв. с ДДС: 1.62 лв.
Тръба с Алуминиева вложка ф32/3
Тръба с Алуминиева вложка ф32/3 Всички цени са за линеен метър с вкл. ДДС ...
6.69 лв. с ДДС: 6.69 лв.
Тръба с Алуминиева вложка ф18/2
Тръба с Алуминиева вложка ф18/2 Всички цени са за линеен метър с вкл. ДДС ...
2.00 лв. с ДДС: 2.00 лв.
С подкрепата на: OpenCart
магазин АЛБА © 2024
Изработка и дизайн: ( Avalonimobi ) с помощта на OpenCart e-Shop AvaLon