• /

Поцинковани тръби »

Поцинковани тръби
Свойства и характеристики - описание
Стоманени тръби
Металите, които се използват за изработването на тръби за отоплителни инсталации, са предимно стомана и цветни метали – мед и алуминий.

Сред най-често използваните метали е стоманата, тъй като е подходяща за изработването на всички видове тръбопроводи. Стоманените тръби, използвани в отоплителните инсталации, се характеризират с не много дълъг експлоатационен срок и не висока цена. Деформират се слабо при повишаване на температурата, а устойчивостта им намалява при високи налягания. Като основен недостатък на стоманените тръби се посочва тяхната податливост към корозия, поради което върху стоманените тръби често се нанасят защитни покрития, обикновено от цинк. Тръбите от поцинкована стомана са може би едни от най-познатите и прилагани в практиката. Едновременно тяхно предимство и недостатък, се явява високата им топлопроводност. При използването им в отоплителна инсталация, когато през тях преминава студената вода това е недостатък, тъй като тръбите се “изпотяват”, а това води до възникване на корозионни процеси. Омокрянето на тръбите води до разрушаване на прилежащата към тях стена. За да се избегне този проблем е подходящо върху стоманената тръба да се постави полиетиленова пяна или каучук.

Стоманените тръби, в сравнение с медните и полимерните тръби, се отличават с по-малка пропускна способност, при равни вътрешни диаметри. Това може да се обясни с факта, че вътрешната повърхност на стоманената тръба е грапава, което предизвиква завихряне на потока течност и затруднява неговото придвижване. При експлоатацията на тръбите нарастват продуктите на корозия и другите отлагания, което още повече намалява пропускателната им способност.

Свързването на тръбите се осъществява посредством стоманени фитинги. Не се препоръчва използването на фитинги от друг материал, например от чугун, което е не рядко срещано в практиката, поради разрушаване на антикорозионната защита на тръбата.
 
Изберете категорията към която се отнася вашето търсене.
Всички изложени продукти в магазина са в наличност.
За повече информация не се колебайте да се свържете с нас.

Всички продукти с които разполагаме в момента се въвеждат в магазина.

Не се колебайте да ни изпратите заявка за необходимите ви продукти до магазин АЛБА чрез формата за контакт от тук, и ние ще ви предоставим подробна ценова оферта с наличната стока. Магазин АЛБА разполага с богат асортимент от В и К тръби, фитинги, строителни материали, изолации, бои, лакове, крепежни елементи, обков, смесителни батерии, кранове, фаянс, инструменти, машини, принадлежности и други консумативи на едро и дребно директно от водещи световни и български производители.

 

Подробно

С подкрепата на: OpenCart
магазин АЛБА © 2024
Изработка и дизайн: ( Avalonimobi ) с помощта на OpenCart e-Shop AvaLon