• /

Медни тръби »

Медни тръби
Свойства и характеристики - описание
До голяма степен медните тръби са универсални. Медта е много добър материал за създаване на топлопроводи за водно отопление, а също така и за студено и горещо водоснабдяване, което се обуславя от нейните физични и механични свойства. Тя е с добра топло- и електропроводимост и е устойчива към окисление. Характеризира се с висока устойчивост на корозия.

Като предимства на медните тръби се посочва и устойчивостта им на въздействието на хлорирана вода, както и доказаните бактерицидни свойства на медта, благодарение на които се възпрепятства развитието на бактерии по вътрешната страна на тръбите. Медта е много пластичен метал, устойчив на големи натоварвания, осигуряващ висока степен на надеждност. Благодарение на високата пластичност на метала, медният тръбопровод при замръзване на водата в него не се напуква, а леко се разширява, като след размразяването си се възстановява до изходното състояние.

Независимо от незначителната дебелина на стената, тръбите от мед издържат на по-голямо работно налягане в сравнение със стоманените тръби. Използват се два вида медни тръби - твърди, които са с дължина от 3 до 5 метра и меки, които се предлагат навити на рула с дължина от 25 до 50 метра. Вътрешната стена на медните тръби е абсолютно гладка, което гарантира високата им пропускателна способност. Благодарение на антикорозионната устойчивост, пропускателната способност на медните тръби през целия им срок на експлоатация остава непроменена. Въпреки това, често по вътрешната повърхност на медните тръби допълнително се нанася защитен слой.

Понякога, за подобряване на свойствата им, медните тръби се покриват с външно полимерно покритие (от полиетилен или поливинилхлорид). Полимерното покритие намалява загубите на топлина при транспортиране на топла вода, възпрепятства образуването на конденз при транспортиране на студена вода, защитава метала от драскотини и други механични увреждания, а също така понижава шума.

За тръбите, предназначени за водно отопление, обикновено се използва мед с висока чистота (99.9 %). Чистата мед се отличава с особено висока корозионна устойчивост и пластичност, дори при много ниски отрицателни температури. При механична обработка медта частично губи своята пластичност.

Медните тръби не понасят добре твърде кисели и твърде основни води, също както и много меки или много твърди води. Свързват се помежду си чрез специални медни или изработени от медни сплави пресфитинги. Медните тръби се отличават с голяма трайност, надеждност и дълговечност, но са сравнително по-скъпи от полимерните.

Използването на медни тръби обаче налага спазването на определени изисквания към отоплителната система в цялост. Сред основните е използването на еднородни материали. Това означава, че всички тръби, съединителни елементи и спирателно-регулиращата арматура трябва да бъдат изпълнени от мед.

При нормални експлоатационни условия, срокът на работа на медните тръби е над 40 г. За този дълъг срок тръбите на практика не зависят от налягането и температурата на топлоносителя в мрежата.
 
Изберете категорията към която се отнася вашето търсене.
> Всички изложени продукти в магазина са в наличност.
За повече информация не се колебайте да се свържете с нас.

Всички продукти с които разполагаме в момента се въвеждат в магазина.

Не се колебайте да ни изпратите заявка за необходимите ви продукти до магазин АЛБА чрез формата за контакт от тук, и ние ще ви предоставим подробна ценова оферта с наличната стока. Магазин АЛБА разполага с богат асортимент от В и К тръби, фитинги, строителни материали, изолации, бои, лакове, крепежни елементи, обков, смесителни батерии, кранове, фаянс, инструменти, машини, принадлежности и други консумативи на едро и дребно директно от водещи световни и български производители.

 

Подробно

С подкрепата на: OpenCart
магазин АЛБА © 2024
Изработка и дизайн: ( Avalonimobi ) с помощта на OpenCart e-Shop AvaLon