• /
Моторен трион, резачка MS 290 бензин (3,0 kW) ШИНА 40 см STIHL / ЩИЛ
Моторен трион, резачка MS 290 бензин (3,0 kW) ШИНА 40 см STIHL / ЩИЛ Моторен трион, резачка MS 290 бензин (3,0 kW) ШИНА 40 см STIHL / ЩИЛ Моторен трион, резачка MS 290 бензин (3,0 kW) ШИНА 40 см STIHL / ЩИЛ Моторен трион, резачка MS 290 бензин (3,0 kW) ШИНА 40 см STIHL / ЩИЛ

Моторен трион, резачка MS 290 бензин (3,0 kW) ШИНА 40 см STIHL / ЩИЛ


Наличност: В наличност
Производител: STIHL VIKING / ЩИЛ и ВИКИНГ
Код на продукт: 740380
Бонус точки: 0
Цена: 888.99 лв.
с ДДС: 888.99 лв.

Моторен трион, резачка MS 290 бензин (3,0 kW) ШИНА 40 см STIHL / ЩИЛ

Изпитан универсален бензинов трион, изключително здрав и надежден. Ценен помощник в строителството и селското стопанство. Подходящ за добив на тънка дървесина и рязане на дърва за огрев.

Технически данни

Работен обем см³ 56.5
Мощност kW/к.с. 3.0/4.1
Обороти на празен ход 1/min 2,800
Максимални обороти 1/min 13,500
Тегло кг 3) 5.9
Тегло за единица мощност кг/kW 2.0
Дължина на шината см 40
Верига STIHL Oilomatic, тип Rapid Micro (RM)
Стъпка на веригата 3/8"
Звуково налягане dB(A) 102.0
Звукова мощност dB(A) 113.0
Ниво на вибрациите ляво/дясно м/сек² 4.6/5.7

Серийно оборудване

Предварително отопление на карбуратора.
Дори през студените месеци в годината можете да разчитате на трионите STIHL с предварително отопление на карбуратора. При включен зимен режим на работа, предварително затоплен всмуканият въздух обгръща карбуратора, което предотвратява замръзването му. Превключването от летен на зимен режим на работа става само с едно движение на ръката.

Капачки на резервоарите, които се отварят и затварят без инструмент.
Патентовани специални капачки на резервоарите за бензин и масло - резервоарите на оборудваните с тях моторни уреди се отварят и затварят лесно и бързо, без помощта на инструмент.

Странично опъване на веригата.
Регулиращият винт се управлява през капака на водещото колело, разположен от дясната страна на машината. Това предотвратява прекия контакт на ръката с острата верига и остриетата на зъбната опора.

Компенсатор.
Ролята на компенсатора (регулираща система в карбуратора) е въпреки увеличаващото се замърсяване на въздушния филтър, мощността на двигателя, нивото на вредни емисии и разходът на гориво да остават непроменливи за продължителен период от време. Едва когато е налице чувствителен спад в мощността, въздушният филтър трябва да бъде почистен. Това гарантира много дълги работни интервали без необходимост от поддръжка.

Антивибрационна система.
Силните вибрации на местата, където се държат моторните уреди, могат да доведат до нарушено оросяване на ръцете. Затова STIHL разработи ефективна антивибрационна система. При уредите, оборудвани с нея, вибрациите предавани от двигателя и работния инструмент към местата, където се държи машината, са значително намалени.

Система STIHL Ematic.
Системата Ematic се състои от шина Ematic, верига Oilomatic и регулираща подаваното количество масло маслена помпа. Благодарение на специалната конструкция на шината и веригата всяка капка масло попада на мястото, където е необходимо смазване. Така разходът на масло намалява до 50%.

Маслена помпа с регулиране на разхода.
Спомага за точно разпределение на количеството масло. Маркировката Е гарантира винаги достатъчно количество масло. Възможно е намаляване на разхода на масло до 50%.

Еднолостово управление.
Функциите на машината, като студено и топло стартиране, режим на работа и покой, се управляват посредством един единствен лост. Това осигурява комфорт и безопасност по време на работа, тъй като позволява дясната ръка да е винаги на ръкохватката.

С подкрепата на: OpenCart
магазин АЛБА © 2023
Изработка и дизайн: ( Avalonimobi ) с помощта на OpenCart e-Shop AvaLon